Levenskunst
     KUNSTENAARS BINNENSTEBUITEN


Kijken naar kunst kan vragen oproepen. Welk proces ging aan het werk vooraf? Wat beweegt en bezielt de kunstenaar? Mijn boek Levenskunst, kunstenaars binnenstebuiten geeft een kijkje achter de schermen. Ik interviewde twaalf kunstenaars die meedoen aan de kunstmanifestatie LekArt. Dat leverde twaalf hele verschillende verhalen op.

De aanleiding voor dit boek was een persoonlijke. Het is voortgekomen uit het zoeken naar nieuwe zin en authenticiteit, na het overlijden van mijn partner. Mijn passie voor kunst en mijn journalistieke achtergrond brachten me er dit voorjaar toe kunstenaars te gaan interviewen. Ik koos voor kunstenaars omdat zij bij uitstek ‘zoekers’ zijn en authenticiteit voor hen essentieel is.

In Levenskunst tonen de kunstenaars hun bevlogenheid, maar ook hun kwetsbaarheid. Het houdt de lezer een spiegel voor. Want beelden en woorden van de kunstenaars onthullen soms ineens iets van onszelf. Het boek is fraai vormgegeven door Eric Huysdens van Huyswerk communicatie en toont ook mooie foto’s van de kunst.

  Levenskunst bestellen? Dat kan met een mail naar marrian@nadox.nl. De kosten zijn € 10,-, exclusief verzendkosten.